Olimpiada składała się z części teoretycznej, w której do rozwiązania było 60 pytań testowych z zakresu technologii gastronomicznej, obsługi konsumenta i żywienia człowieka. Część praktyczna obejmowała 3 zadania:
• przygotowanie jajka w koszulce;
• omówienie zasad gotowania zgromadzonych kasz oraz ich zastosowania w gastronomii;
• zaprezentowanie trzech określonych sposobów składania serwetek, omówienie sposobu ich ułożenia na stole i zasad korzystania podczas przyjęcia.
Wszyscy uczniowie dzielnie zmagali się z zadaniami jednak do kolejnego etapu mogło zakwalifikować się tylko dwie osoby. Największą ilość punktów uzyskały uczennice: Klaudia Raźniak i Aleksandra Ilczuk, które będą reprezentowały naszą szkołę w etapie okręgowym Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych w Siedlcach.
sobota, 27 październik 2018 07:12
Szkolny etap Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych - blok Gastronomia
Napisał Super UserDnia 26 października odbył się etap szkolny Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych - blok Gastronomia. Do rywalizacji przystąpiło dziewięciu uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych.
Dział:
Technikum
Galeria
View the embedded image gallery online at:
http://www.zsoiz-ciechanowiec.pl/aktualnosci/technikum/1343.html#sigProIdd8296c0c77
http://www.zsoiz-ciechanowiec.pl/aktualnosci/technikum/1343.html#sigProIdd8296c0c77